Avantaje Termopane Rehau – Izolare Termica

Reduce pierderile de energie, creşte confortul şi protejeză valoarea propietăţii

izolare termica

Tematica izolare termică jocă un rol decesiv în cazul creşterii preţurilor la energie şi a reglementărilor legislative.
Eficienţa energetică, în cazul ferestrelor şi uşilor, este un factor esenţial când vine vorba de reducerea pierderilor de energie la minim.
În acelaşi timp, ferestrele şi uşile moderne sunt un pariu sigur faţă de creşterea preţurilor la energie, creează un climat sănătos în interior, un confort sporit şi conduce la creşterea valorii unei propietăţii pe termen lung.

Cu soluţiile noastre, aveţi posibilitatea să proiectaţi ferestre, uşi de balcon, de intrare şi uşi culisante izolante termic.

 

Sisteme de profile pentru ferestre:

 • GENEO până la Uf = 0,86 W/m²K
 • GENEO PHZ până la Uf = 0,79 W/m²K
 • Euro-Design 86 plus până la Uf = 1,1 W/m²K
 • Brillant-Design până la Uf = 1,2 W/m²K
 • Euro-Design 70 până la Uf = 1,3 W/m²K
 • Euro Design 60 până la Uf = 1,6 W/m²K

Sisteme de profile pentru uşi:

 • GENEO până la Uf = 0,76 W/m²K
 • Brillant-Design până la Uf = 1,7 W/m²K
 • Brillant-Design PHZ până la Uf = 0,8 W/m²K

Sisteme de profile pentru uşi culisante cu ridicare:

 • GENEO până la Uf = 1,3 W/m²K
 • Brillant-Design până la Uf = 1,9 W/m²K

Schimbam termopanele dupa 10 ani?

termopanele

Schimbam termopanele dupa 10 ani?

Ca in multe alte domenii, nici tehnologia de producere a tâmplăriei din PVC nu stă pe loc. Dacă termopanele folosite cu 10 ani în urmă erau mai subţiri, iar tehnologia de fabricare a sticlei era inferioară, termopanele de ultimă generaţie sunt mult mai performante,

Asta nu înseamnă că, dacă ramele nu sunt afectate de trecerea timpului, trebuie musai schimbate după zece ani. În schimb, după zece ani, specialiştii consideră că se impune schimbarea sticlei, dacă aceasta devine mată, se abureşte prea mult şi nu mai asigură suficientă protecţie fonică şi termică. „Nu e cazul să generalizăm, sunt, slavă Domnului, o grămadă de termopane montate acum 10-12 ani şi chiar mai mult, care nu au pro-bleme nici cu sticla, nici cu profilele”, a spus ing. Nicolae Beniu. Cât priveşte termopanele de veche generaţie, în urmă cu zece ani, de exemplu, profilele erau din aluminiu de o calitate mai slabă, iar sticla nu avea proprietăţi care să-i asigure bariera termică garantată de tehnica actuală. În plus, şi tehnologia de montaj era la începuturi. De aceea, mai apar fisuri la îmbinări, când ramele se deformează în timp, se aud zgomotele de afară, condensul este în exces. În general, probleme sunt la majoritatea sticlelor termoizolatoare produse mai demult, iar condensul apare mai ales când caloriferul nu este aşezat sub fereastră, când avem prea multe plante în casă ori uscăm rufele pe calorifer. Pentru evitarea neplăcerilor, specialistul recomandă aerisirea, dimineaţa şi seara, cu ferestrele larg deschise şi nu în poziţia oscilobalotant, cel puţin 10 minute sau până când ferestrele sunt complet uscate.